Marea Britanie: Carne de cal românesc, în lasagna ‘de vită’

Alertat de mai multe sesizări, grupul francez Comigel a început verificări la furnizorul său.

Scandal de amploare în Marea Britanie, unde s-a descoperit carne de cal în cutii de lasagna despre care se spunea că este de vită.

Alertat de mai multe sesizări apărute în Regatul Unit, grupul Comigel a început verificări la furnizorul său, Maison Spanghero.

Firma s-a mai fost în centrul unui scandal, în urmă cu 2 ani, când a retras de pe piață tone de burgeri deoarece exista suspiciunea că sunt contaminați cu bacteria E.coli.

Luați, zilele acestea, la întrebări, directorii acesteia au recunoscut că respectiva carne pentru lasagna congelată provenea de la abatoare din România.

Autoritățile de la Paris au deschis o anchetă penală.

În Marea Britanie, calul este venerat, iar consumul cărnii acestui animal este tabu.

Premierului David Cameron a reacționat, conmsiderând că această ‘poveste extrem de şocantă este inacceptabilă’, pentru că declanșează o problemă ‘de încredere’. În opinia sa, produsele existente pe piața britanică trebuie etichetate corect.

Oficialii alimentației de la Londra au ținut să linișteasă populația, căci produsele congelate de carne nu sunt periculoase, iar autoritățile de control își fac treaba.

Secretarul de stat Owen Paterson a declarat la BBC că nu ar avea nici o ezitare să mănânce din produsele congelate de pe rafturile magazinelor. Loturi de lasagna incriminată au fost retrase și din Suedia.