MAREA BRITANIE: Campania electorală a premierului Johnson începe cu stângul

Campania electorală a premierului britanic a fost marcată de demisia unui ministru conservator, alături de o gafă față de supraviețuitorii și rudele victimelor unui incendiu şi de un trucaj video, notează Reuters.

Boris Johnson a convocat alegeri anticipate la 12 decembrie, într-o încercarea de a debloca criza politică generată de Brexit, intrată în al treilea an și care subminează încrederea în cea de-a cincea economie mondială.

În sondaje, conservatorii au la momentul actual un avans cuprins între 7% și 17% în fața opoziției laburiste.

La o oră după o întâlnire a premierului cu regina Elisabeta a II-a, ministrul pentru Ţara Galilor, Alun Cairns, a demisionat, acuzat fiind că a ştiut despre sabotajul unui consilier într-un proces de viol.

Un alt fruntaș al Partidului Conservator, Jacob Rees-Mogg, şi-a cerut scuze, marţi, după ce a sugerat că victimele incendiului din turnul londonez Grenfell au fost, în parte, responsabile, întrucât nu au fugit din clădirea cuprinsă de flăcări, ascultând instrucţiuni ale pompierilor.

Totodată, preşedintele Partidului Conservator, James Cleverly, a încercat zadarnic să apere distribuirea unui video trucat cu un adeversar din Partidul Laburist.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS