Confidenţialitate

Marea Britanie ar putea să se confrunte cu probleme în aprovizionarea în perioada sărbătorilor de Crăciun

Marea Britanie ar putea să se confrunte cu probleme în aprovizionarea cu băuturi alcoolice în perioada sărbătorilor de Crăciun. Asociațiile de profil cer guvernului de la Londra să îşi intensifice eforturile pentru a remedia un deficit sever de şoferi de camion.

Marea Britanie are nevoie urgent de 100.000 de şoferi de camion. Penuria este rezultat al Brexitului şi pandemiei, o criză care a provocat haos în lanţurile de aprovizionare.

Posibilitatea raţionalizării vânzărilor de alcool vine după celebrele cozi la benzinăriile din Marea Britanie. Regatul are nevoie urgent de 100.000 de şoferi de camion: este o criză care a provocat haos de-a lungul lanţurilor de aprovizionare.

Asociaţia din domeniu spun că magazinele se confruntă în prezent cu perioade de aşteptare de cinci ori mai mari la importul băuturilor alcoolice, comparativ cu situaţia din urmă cu un an. Mai mult, costurile pentru transportul de marfă au crescut şi ele cu 7 la sută.

În această criză – Guvernul de la Londra a decis ca 5000 de șoferi din camion să poată intra în Mare Britanie pe baza unor vize temporare, valabile pe o perioadă de trei luni, din octombrie până în decembrie. Asociațiile de profil vor ca aceste vize să fie valabile pentru o perioadă mai mare de timp.