Confidenţialitate

Marea Britanie anunță sancțiuni împotriva Rusiei. Sunt vizate 5 bănci și 3 apropiați ai lui Putin | AUDIO

Premierul Marii Britanii a anunțat primele sancțiuni pe care Regatul Unit le impune Rusiei. Vizate sunt 5 bănci și 3 apropiați ai președintelui Vladimir Putin.

Premierul Boris Johnson a explicat marți în Parlamentul de la Londra sancțiunile și alte măsuri pe care Marea Britanie le are în vedere pentru a sancționa Rusia pentru atacul împotriva Ucrainei.

“Marea Britanie sancționează următoarele 5 bănci: Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank and the Black Sea Bank.

Sancționam de asemenea 3 persoane în mod individual: Gennady Timchenko, Boris Rotenberg and Igor Rotenberg,

Toate activele pe care aceștia le dețin în Marea Britanie  vor fi înghețate iar persoanele în cauză nu vor mai avea voie să călătorească în Marea Britanie iar nimeni de la noi nu mai are voie să aibă înțelegeri cu ei”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Marii Britanii crede că Rusia ar putea continua atacul:

“Dacă ceea ce e mai rău se va întâmpla, atunci națiunile europene cu o populație de 440 de bărbați, femei și copii ar deveni o țintă a unui război pe scară largă pornit fară pic de justificare, din motive absurde și chiar mistice descrise de Putin”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 În Parlamentul Regatului Unit, premierul Boris Johnson a anunțat și că țara sa este pregătită să sporească numărul de militari britanici pe care i-ar putea trimite în state aliate, dacă NATO va considera necesar.

Autor: Anca Grădinaru

Citește și: Germania anunță că gazoductul Nord Stream 2 nu mai primește aprobarea, ca urmare a intervenției Rusiei în Ucraina