Confidenţialitate

Marea Britanie, amenințată de un nou val al pandemiei provocat de tulpina indiană

Marea Britanie se află în pragul unui nou val de infectări cauzat de varianta indiană a coronavirusului, avertizează unul dintre consilierii guvernului de la Londra.

Deşi numărul total al noilor infecţii în Marea Britanie este relativ redus, în mare măsură datorită programului de vaccinare, cel al noilor cazuri creşte exponenţial şi cel puţin trei sferturi dintre aceste noi cazuri de COVID-19 sunt cu varianta indiană a coronavirusului, declară consilierul guvernamental Ravi Gupta pentru BBC.

”Ceea ce vedem aici sunt semnele unui început de nou val”, a explicat microbiologul britanic, care este şi profesor la Universitatea Cambridge.

În faţa riscului unui nou val de contaminări, el a sugerat guvernului condus de Boris Johnson să amâne cel puţin câteva săptămâni relaxarea totală a restricţiilor, stabilită pentru 21 iunie.

Un avertisment similar a fost transmis de un membru al comitetului britanic de vaccinare şi imunizare, care a transmis că data fixată pentru ridicarea restricţiilor trebuie revăzută, dată fiind noua situaţie provocată de varianta indiană.

După aceste declaraţii, ministrul britanic al mediului, George Eustice, a transmis că guvernul va reanaliza situația pe 14 iunie  şi că ”nimic nu este exclus”.

Marea Britanie este una dintre cele mai avansate ţări în campania de vaccinare anti-COVID-19, peste 25 milioane de persoane au primit până în prezent ambele doze de vaccin.