Confidenţialitate

Marea Britanie: Al treilea lockdown a avut un impact foarte mic în răspândirea virusului SARS-CoV-2

Cercetătorii din Regatul Unit spun că în primele 10 zile de la impunerea restricțiilor, nu s-a observat o scădere considerabilă a numărului de infectări, iar miercuri, în Marea Britanie, s-a înregistrat un număr record de decese, 1.820.

În Marea Britanie, carantina națională a presupus închiderea barurilor, a restaurantelor și a majorității școlilor. Doar magazinele esențiale au rămas deschise, iar autoritățile au recomandat populației să rămână acasă cât de mult posibil pentru ca presiunea pe spitale să scadă.

Cercetători de la Imperial College London susțin că în perioada 5-16 ianuarie, adică în primele 10 zile de la impunerea celui de-al treilea lockdown, rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a crescut la 1,58% față de sub un procent în decembrie, iar acest lucru s-ar datora, cel mai probabil, și noii tulpini a virusului care se transmite mult mai ușor.

Miniștrii britanici spun însă că aceste cifre nu reflecă încă efectele restricțiilor adoptate de autorități și că, oricum, numărul îmbolnăvirilor zilnice a scăzut considerabil, la 38.000 de cazuri, față de un vârf de 68.000, înergistrat pe 8 ianuarie. În acest fel și presiunea pe spitale a scăzut.

Autoritățile din Marea Britanie spun că restricțiille valabile în prezent se vor menține cel puțin până la jumătatea lunii februarie, iar guvernul va acorda prioritate redeschiderii școlilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță