Confidenţialitate

Marea Britanie acordă peste 10.000 de vize temporare de muncă

Guvernul britanic încearcă să găsească soluții la lipsa forţei de muncă, cauzate de Brexit.

Mai multe lanțuri de fast-food au rămas fără lapte și carne pentru că nu sunt suficienți soferi de camion care să asigure transportul marfurilor esentiale.

Ar fi nevoie de 100.000 de șoferi de camioane care să transporte mărfuri, în special alimente în Marea Britanie, dar şi de personal în sectoare cheie ale economiei britanice, cum ar fi creşterea păsărilor.

Executivul de la Londra a decis sa acorde permise temporare de munca pentru straini, ce vor fi acordate pe o perioadă de trei luni, din octombrie până în decembrie, pentru a  asigura aprovizionarea înaintea sărbătorilor de Crăciun.

Această decizie de contravine liniei promovate de premierul Boris Johnson, care nu mai voia forță de muncă străină. Dar, fabricile, restaurantele şi supermarketurile au fost afectate de lipsa şoferilor de camioane de săptămâni sau chiar de luni de zile.

Lanţurile cunoscute de fast-food au rămas fără milkshake-uri şi băuturi luna trecută, si s-au vazut nevoite să scoată unele produse din meniu. Unele chiar au a închis temporar zeci de restaurante din lipsă cărnii de pui.

În ultimele zile, în pofida apelurilor din partea guvernului de a nu intra în panică, benzinăriile au fost luate cu asalt din cauza rupturilor de stoc care afectează şi produsele agroalimentare.