Confidenţialitate

Marea Britanie a început vaccinarea cu serul produs de Oxford și AstraZeneca | AUDIO

Marea Britanie a început astăzi vaccinare și cu serul dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca.

Primul pacient care a primit acest tip de vaccin este un bărbat în vârstă de 82 de ani. Între timp, premierul Boris Johnson a avertizat că ar urma restricţii şi mai dure, pe fondul răspândirii acelerate a coronavirusului.

Brian Pinker, în vârstă de 82 de ani, a fost primul britanic vaccinat cu serul dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca.

”Sunt foarte bucuros că am primit vaccinul și tare mândru că a fost inventat în Oxford”, a declarat Brian Pinker imediat după ce a fost vaccinat.

Acesta face dializă la un spital aflat la câteva sute de metri de locul unde a fost dezvoltat vaccinul. A doua persoană vaccinată cu serul Oxford/Astra Zeneca a fost un fost profesor de muzică în vârstă de 88 de ani.

6 spitale din Regatul Unit vor începe imunizările cu cele aproximativ 500.000 de doze.

„Acesta este un triumf al științei britanice pe care am reușit să-l obținem”, a declarat ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock.

Între timp, autoritățile britanice analizează posibilitatea unor restricții și mai dure – după răspândirea accelarată a noii tulpini. Duminică – Marea Britanie anunța încă 50 000 de noi cazuri de Covid-19.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu