Confidenţialitate

Marea Britanie: A început cea mai mare grevă a angajaților din domeniul feroviar din ultimii 30 de ani | VIDEO

În Marea Britanie a început cea mai amplă grevă a angajaților din domeniul feroviar din ultimii 30 de ani. Între timp, Belgia a fost paralizată de greve sindicale ca urmare a scumpirii costului vieții. Toate zborurile au fost anulate pe aeroportul din Bruxelles, iar metroul a funcționat parțial.

Zeci de mii de angajați din Marea Britanie ar urma să protesteze faţă de condiţiile salariale şi nivelul de trai, într-o acţiune sindicală coordonată, notează BBC.

Britanicii se confruntă cu o gravă scădere a puterii de cumpărare, ridicând inflaţia la un procent cu două cifre.

Salariile medii au rămas la nivelul anului 2006 în Regatul Unit.

Profesorii şi medicii se pregătesc, la rândul lor, să declanşeze acţiuni sindicale de protest într-o „vară a nemulţumirilor”.

Între timp, aeroportul din Bruxelles a anulat luni toate zborurile de plecare şi mai multe servicii de transport public au fost oprite în toată ţara pe fondul unei greve a sindicatelor din cauza costului ridicat al vieţii. Pe aeroportul din Bruxelles timpii de aşteptare au ajuns și până la 8 ore.

Oficialii cer călătorilor să evite o astfel de aşteptare amânând pe cât posibil zborul.

Londra, Praga, Amsterdam, Hamburg sunt alte aeroporturi afectate de proteste.

De-altfel, se așteaptă să fie aglomerație și mari întârzieri ale zborurilor pe mai multe aeroporturi europene, pe fondul unor proteste și a lipsei de personal.

Situația se resimte și la București, după cum ne-au declarat reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București.

Foto: Twitter / Chesterfield TUC