Maricel Popa, PSD: Depesedizarea României înseamnă concedieri masive în întreg sistemul bugetar

Liderul PSD Iaşi consideră că nou guvern liberal este unul “slab, vulnerabil, cu un program făcut pe genunchi“.

Maricel Popa sugerează că premierul Ludovic Orban va fi marioneta președintelui Klaus Iohannis.

“Pentru liberali depesedizarea României înseamnă concedieri masive în întreg sistemul bugetar, în urma cărora sute de mii de români şi-ar putea pierde locurile de muncă. Guvernul lui Iohannis va aduce numai disperare şi sărăcie pentru români”, a declarat, marți, social-democratul ieșean.

“Pericolul cel mai mare este faptul că acum puterea este concentrată în mâinile unui singur om. Klaus Iohannis a dovedit deja, în opoziţie fiind, că nu a ţinut cont de Constituţie, a sfidat deciziile Curţii Constituţionale, a blocat activitatea Guvernului şi a lăsat fără conducere aproape toate instituţiile din Justiţie. Oare cum va proceda de acum încolo când are guvernul dorit? PSD trebuie să vegheze ca preşedintele Iohannis şi partidele care s-au aliniat în spatele său să nu comită abuzuri şi să distrugă ceea ce s-a construit pentru români în aceşti trei ani de guvernare”, a adăugat Maricel Popa.

În replică, liderul filialei municipale a PNL, deputatul Marius Bodea, susţine că “depesedizarea României înseamnă curăţarea instituţiilor acaparate de baronii PSD şi eliberarea statului român de căpuşele adânc înfipte în posturi cheie, plătite cu sume publice exorbitante“.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS