Confidenţialitate

Marcel Iureș: ”Internetul nu are emoție, cum are publicul. Nu are căldură, nu are nimic. Dar e o poză în mișcare, ceea ce e mai mult decât nimic” – VIDEO

Invitat în Clubul de Seară, Marcel Iureș a vorbit despre ediția altfel a Festivalului Național de Teatru. Cea de-a 30-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care are loc online pe www.fnt.ro, la postul TVR și on-air în perioada 22 – 29 noiembrie , conține unele dintre cele mai impresionante spectacole românești produse în ultimii 30 de ani.

”Această perioadă e ca o pălărie găurită. Nu e în regulă, dar bine că e Internetul. Bine că putem și așa! E important să se întâmple ceva, să nu aibă lumea senzația că am murit definitiv. E în regulă, ce să zic.

Vorba lui Marin Moraru, când îl întreba cineva: Cum e, Marine? Eh, bine! Bine pe dracu, Mă rog, bine.

Ce să zici? (râde) E ok. Ne putem vedea, ne putem auzi.

Internetul nu are emoție, cum are publicul. Nu are căldură, nu are nimic. Dar e o poză în mișcare, ceea ce e mai mult decât nimic, oricum am da-o!

Cei care am văzut spectacolele prezentate în Festivalul Național de Teatru anul ăsta (că ele nu sunt chiar noi toate) poate că avem un avantaj. Pentru că îmi amintesc energia din sală, îmi amintesc aplauzele, dar faptul de a fi totuși, chiar și așa sub forma asta de poză în mișcare, înseamnă ceva: dăm semne că suntem în viață, încercăm să facem un dar publicului care de fiecare dată ne-a onorat cu prezența, ne-a iubit, ne-a transmis mult, mult, mult de-a lungul anilor. Ce să zic? Nu vedeți că devin patetic!?”, spune Marcel Iureș.