Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, despre social-democratul Vasile Iliuță, președinte CJ Călărași: „Eu îl susțin pe domnul Iliuță, pentru că, până acum nu este niciun anunț că are un dosar penal”. Reacția lui Iliuță | AUDIO

Cu mai puțin de trei luni înainte de alegeri, partidele își pregătesc listele pentru alegerile locale. Nu lipsesc tensiunile și situațiile controversate. Ieri, procurorii DNA Constanța au efectuat percheziții la sediul CJ Călărași într-un dosar care, potrivit surselor Europa FM, ar implica achiziții ilegale pentru Spitalul TBC. Vizat ar fi președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că, deocamdată, nu există niciun anunț privind un dosar penal pe numele lui Iliuță. 

UPDATE 13:17. Vasile Iliuță: „Niciodată nu trebuie să ne dispară încrederea în justiție”

Acum două zile mi-am anunțat candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Călărași. Ieri au fost percheziții la Călărași. Într-un alt dosar. Am predat documente care ar fi putut fi trimise prin corespondență, așa cum am făcut mereu în relația cu toate instituțiile statului. Dar în ciuda acestor situații, pentru mine un lucru este cert. Niciodată nu trebuie să ne dispară încrederea în justiție și suntem datori mereu să clarificăm orice nuanță care poate să pună un semn de întrebare asupra activității noastre”, a scris Vasile Iliuță pe pagina sa de Facebook.

Președintele CJ Călărași a amintit că în noiembrie 2023 a fost achitat în primă instanță de către Tribunalul București, „care a precizat că fapta nu este prevazută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”.

„În aceeași zi, pe 20 noiembrie, la câteva ore după ce am primit vestea achitării, am fost sunat de un reprezentant al unității de parchet care mă trimisese în judecată, reprezentant care mi-a adresat o invitație pentru o audiere la sediul instituției respective, într-un alt dosar penal, întocmit cu opt luni în urmă, la trei zile după ce avocatul meu a solicitat constatarea nulității rechizitoriului prin care fusesem trimis în judecată în dosarul în care am fost achitat în primă instanță”, a mai scris Iliuță pe pagina sa de Facebook.

 

Marcel Ciolacu, despre social-democratul Vasile Iliuță, președinte CJ Călărași: „Dacă DNA-ul intră într-o primărie înseamnă că gata, are dosar penal?”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebat dacă social-democrații îl susțin pe Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, Marcel Ciolacu spune că deocamdată acesta nu este vizat de nicio anchetă a DNA.

Dacă DNA-ul intră într-o primărie înseamnă că gata, are dosar penal? N-am văzut. Da, eu îl susțin pe domnul Iliuță, pentru că, până acum nu este niciun anunț că are un dosar penal. Că este urmărit penal, că are vreo decizie – dacă va avea o decizie de control judiciar – este exclusă susținerea. Pe oricine are o decizie luată de către un magistrat – arest la domiciliu, control judiciar, Partidul Social Democrat nu-l va susține pentru nicio funcție ”, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Ieri, procurorii anticorupție au făcut percheziții la sediul CJ Călărași, la spitalul județean și la Direcția pentru Protecția Copilului, într-un dosar care ar viza fapte de corupție. Vasile Iliuță nu a fost chemat la audieri în acest dosar.

Sunt nemulțumiri și în PNL, la nivel local, în ceea ce privește listele comune de la locale. Preşedintele CJ Timiş – Alin Nica – spunea ieri că PNL nu vrea o alianță cu PSD, la nivel local, iar la Brașov ministrul Adrian Veștea, candidat la CJ din partea PNL a declarat că poate câștiga alegerile și fără social-democrați alături.

Între timp, în opoziție, la Sibiu Alianța Dreapta Unită și-a prezentat candidații, iar la Timișoara actualul primar Dominic Fritz primește sprijinul forțelor de dreapta și cel al câtorva minorități din regiune.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Percheziții la CJ Călărași. Ancheta l-ar viza pe președintele instituției, Vasile Iliuță. Surse Europa FM: Este vorba de achiziții ilegale pentru Spitalul TBC | AUDIO