Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, la Europa FM: Săptămâna viitoare adoptăm în Parlament legea de plafonare a prețurilor la energie. Iohannis să fie pregătit să o promulge

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat joi, în emisiunea ”Piața Victoriei”, la Europa FM, că săptămâna viitoare va fi adoptată în Parlament inițiativa legislativă privind plafonarea prețurilor la energie, depusă de partidul pe care îl conduce.

”Avem proiectul de lege cu plafonarea prețurilor (la energie – n. red.). Îl avem depus la Parlament de două săptămâni. Am început discuțiile cu celelalte partide politice.

De două săptămâni, domnul Cîțu nu ne-a trimis avizul de la Guvern. Pentru fiecare inițiativă legislativă se așteaptă avizul de la Guvern o perioadă de timp.

Astăzi sau ieri, a ieșit domnul Cîțu că el e de acord cu plafonarea, dar trebuie să revină el la guvernare ca să dea Ordonanță de urgență. Îl anunț că legea va trece prin Parlament săptămâna viitoare. Și îl anunț și pe domnul Iohannis să fie pregătit s-o promulge.

Când ai un guvern blocat, Parlamentul preia urgențele și nu este nicio problemă”, a declarat Marcel Ciolacu la Europa FM.

Premierul demis Florin Cîţu a anunţat, miercuri seară, că Guvernul şi PNL susţin plafonarea preţului la energie, la nivelul din prezent şi că acest lucru va fi decis în prima şedinţă a Executivului, după finalizarea crizei politice.

”În ceea ce priveşte preţul la energie, am văzut şi evoluţia preţurilor în ultima perioadă şi am luat decizia ca PNL şi Guvernul să susţină plafonarea preţurilor la energie, în România. Va fi o decizie luată în prima şedinţă de Guvern, după ce se va rezolva criza. Deci vom susţine plafonarea preţurilor la energie, la preţurile pe care le vedem în această perioadă, acum”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri seară.

Florin Cîţu a transmis un mesaj şi companiilor furnizoare de energie.

”De aceea, avertizez toate companiile care vor să profite de acest anunţ, în perioada următoare, să nu se chinuie, că vom folosi plafonarea la preţurile actuale”, a declarat Cîţu.

Și preşedintele Klaus Iohannis a spus joi că este de acord cu plafonarea preţului la energie precizând că este o măsură care poate ajuta românii să treacă prin această iarnă.

”Da, sunt de acord cu această măsură acum pentru această iarnă, dar decizia este evident în altă parte”, a spus șeful statului.