Confidenţialitate

PSD i-a propus lui Klaus Iohannis formarea unui guvern de uniune națională | AUDIO

Conștient că nu poate coagula în jurul său o alianță politică menită să dețină majoritatea parlamentară, PSD i-a propus luni la consultări, președintelui Klaus Iohannis, formarea unui guvern de uniune națională.

Liderul social democrat Marcel Ciolacu crede că România ar trebui condusă de un guvern din care să facă parte toate cele 5 partide care au intrat în Parlament:

„Sunt două lucruri diferite: unul, de a continua în acestă logică cu un guvern minoritar PNL, este exclus ca PSD să voteze un guvern minoritar PNL. Altceva este când vorbim de un guvern de uniune națională, cred că asta așteaptă românii de la noi, și uitați-vă cum au împărțit voturile și puterea românii, astfel încât nicio formațiune politică nu poate forma un guvern singur.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele PSD spune că șeful statului i-a felicitat pe liderii social democrați pentru că au obținut cel mai bun rezultat la aceste alegeri:

„Președintele României a recunoscut faptul și chiar ne-a felicitat că Partidul Social Democrat a câștigat aceste alegeri. De asemenea, a spus că propunerea PSD, în persoana domnului doctor Alexandru  Rafila este o propunere onorabilă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.