Marcel Ciolacu: Candidatura Vioricăi Dăncilă la prezidențiale, o greșeală

Lider interimar al PSD, Marcel Ciolacu a opinat, duminică, că decizia ca Viorica Dăncilă să candideze la prezidențiale a fost o eroare de strategie politică.

„Au fost niște decizii foarte greșite luate de PSD după pierderea alegerilor europarlamentare. Ar fi fost alți păși de făcut. De fiecare dată când președintele partidului a fost și primul ministru, aici mă refer la Adrian Năstase, a fost o logică. Guvernarea a funcționat foarte bine. În acel moment, partidul nu vedea altă candidatură, decât pe Adrian Năstase. Și eu vedeam în acea candidatură singura oportunitate. A urmat, în oglindă, Victor Ponta președinte de partid și prim-ministru. De asemenea o guvernare bună. Decizia de a candida Ponta, și nu Crin Antonescu, s-a dovedit o decizie greșită și am pierdut alegerile. Am venit, în zilele noastre când, după alegerile europarlamentare pierdute, eu am fost unul dintre susținătorii că Virica Dăncilă să devină și președintele partidului. În momentul acela guvernarea este bună și coerentă. Decizia ca dânsa să fie și candidat a fost una greșită”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

„Ar fi trebuit de data aceasta PSD să fie mult mai curajos. Eu văd o altă logică, în momentul în care ești președintele partidului îți asumi anumite decizii. Decizia dânsei a fost de a candida. Majoritatea decide prin vot, iar decizia a fost că doamnă Dăncilă să candideze. Dânsa era cea în măsură să spună că nu candidează. Ne-a fost frică să luăm niște decizii mai curajoase. Ne aflăm într-o alianță în momentul acela. Aveam o alianță de guvernare cu domnul Călin Popescu Trauceanu și deciziile astea au influențat alte decizii. Șansele erau altele, poate și cu un candidat independent situația era alta. PSD nu a reușit să treacă peste orgoliul de a avea propriul candidat”, a completat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a respins ideea unui blat între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis la prezidențiale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS