Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, primit în audiență privată la Papa Francisc. Luminița Odobescu, Angel Tîlvăr, Sorin Grindeanu și Marian Neacșu au făcut parte din delegație | VIDEO

Premierul României Marcel Ciolacu a fost primit joi – 15 februarie 2024 – într-o audiență privată la Sanctitatea Sa Papa Francisc. Din delegația română au făcut parte și Luminița Odobescu – ministrul de Externe, Angel Tîlvăr – ministrul Apărării, viceprim-ministrul Marian Neacșu și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

„Astăzi am avut ocazia specială să discut la Vatican cu Sanctitatea Sa Papa Francisc și să-i exprim recunoștința pentru sprijinul acordat comunităților românești din Italia și din întreaga Europă”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu i-a oferit Papei Francisc un tablou cu tematică religioasă; tablou realizat de un pictor iconograf din Cluj în care se regăsește imaginea celor șapte preoți greco-catolici morți în închisorile comuniste, preoți care au fost beatificați de Papă în timpul vizitei sale în România.

Pe masa cu daruri se poate vedea cum Marcel Ciolacu i-a adus Papei Francisc și o cutie cu magiun de Topoloveni.

În continuare pe agendă, Marcel Ciolacu va participa la o reuniune interguvernamentală în format G2G, după convorbirea oficială cu Giorgia Meloni, omologul său italian.

Sursa colaj foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Citește și: Marcel Ciolacu, reacție după discuțiile PNL privind schimbarea strategiei: Dacă partenerii de coaliție se retrag de la guvernare, Klaus Iohannis va primi mandatul meu | AUDIO