Confidenţialitate

Primele marcaje cu vopsea fotoluminescentă, menite să ghideze turiștii pe timp de noapte, introduse pe 2 trasee montane din Gorj | AUDIO 

Premieră națională – au fost introduse primele marcaje turistice cu vopsea fotoluminescentă, pentru a ajuta turiștii să se orienteze şi pe timpul nopţii. Amenjarea lor a început pe două trasee turistice din comuna gorjeană Runcu, cel către Inelul Domniţei şi cel de pe Cheile Sohodolului.

Directorul Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu: „Este un proiect în premieră. Primele teste efectuate au dat rezultate extraordinare”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Vom folosi pentru prima dată o vopsea fotoluminescentă, o vopsea care se încarcă la lumina zilei și degajă o lumină pe timpul nopții, făcând astfel mult mai ușoară orientarea celor care sunt surprinși de noapte pe munte. Este un proiect în premieră. Nu am avut până acum la dispoziție o astfel de vopsea. Primele teste efectuate au dat rezultate extraordinare”, a precizat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Salvamontiştii din județ şi-au propus să marcheze și alte trasee montane și speră ca inițiativa să fie preluată și în alte zone din țară.

Directorul Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu: „Sperăm ca această acțiune pe care am demarat-o noi să fie un bun exemplu pentru restul județelor”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Avem în plan ca în acest an să facem minim 15 trasee în Munții Gorjului, respectiv în Parâng, în Vâlcan și în Godeanu. Sperăm ca această acțiune pe care am demarat-o noi să fie un bun exemplu pentru restul județelor și mai ales să reducem astfel numărul de accidente de pe munte și să asigurăm condiții cât mai bune de orientare a turiștilor, indiferent de ce probleme au pe munte”, a mai spus directorul Salvamont Gorj.

Sursa foto: Facebook / Salvamont România

Citește și: Înșelăciune pe internet. O femeie a rămas fără cei peste 36.000 de euro depozitați la bancă după ce a fost păcălită de un fals expert financiar pe o rețea de socializare | AUDIO