Confidenţialitate

Marca: Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria fotbalului

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria fotbalului, graţie dublei pe care a reuşit-o, marţi seara, în partida câştigată în deplasare de echipa sa, Juventus Torino, în faţa formaţiei Inter Milano (scor 2-1), în prima manşă a semifinalelor Cupei Italiei.

Potrivit cotidianului sportiv Marca, startul lusitan a ajuns la un total de 763 de goluri marcate în meciurile oficiale, depăşindu-l pe brazilianul Pele şi pe ceho-austriacul Josef Bican, ambii cu câte 762 goluri.

La 21 ianuarie, agenția Reuters anunţa că atacantul portughez a devenit cel mai prolific marcator din istoria fotbalului, cu 760 de goluri, prin golul înscris pentru Juventus în Supercupa Italiei (2-0 cu Napoli). Ronaldo l-a depăşit prin golul marcat la Reggio Emilia pe cehul Josef Bican, autorul a 759 de goluri, conform unor statistici existente.

În aceeaşi zi, Federaţia cehă de fotbal anunţa că atacantul portughez mai are nevoie de 62 de goluri pentru a-l depăşi pe Josef Bican, întrucât totalul acestuia ar fi de 821 de goluri, în urma unei revizuiri a statisticilor carierei sale.

În meciul de marţi, din Cupa Italiei, milanezii au deschis scorul în minutul 9 al partidei de pe San Siro, prin argentinianul Lautaro Martinez, însă Cristiano Ronaldo a restabilit egalitatea în urma unui penalty (26), iar apoi a marcat golul victoriei, cu zece minute înainte de pauză (35).

Cu această ocazie, portarul lui Juventus, italianul Ginaluigi Buffon, a disputat cel de-al 1.100-lea său meci ca profesionist, la nivel de club şi în tricoul Squadrei Azzurra.

Juventus şi Inter Milano se vor înfrunta în manşa secundă la Torino, pe 9 februarie.

Miercuri seara, este programată cea de-a doua semifinală tur din Coppa Italia, între formaţiile SSC Napoli şi Atalanta Bergamo (returul, pe 10 februarie).