Confidenţialitate

Tibi Uşeriu, revenit de la Cercul Polar: După 3 zile de concurs, cam toate momentele devin grele

Sute de persoane l-au întâmpinat pe maratonistul bistrițean Tibi Uşeriu, joi dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” din Cluj, la revenirea sa de la Cercul Polar, unde a câștigat pentru a treia oară la rând cursa de anduranță 6633 Arctic Ultra.

“După trei zile de concurs, cam toate momentele devin grele, la un moment dat. (…) Nu mi-a fost uşor. La un moment dat, mi-a degerat un deget de la piciorul stâng, după care mi-am schimbat puţin mersul şi mi-am schimbat puţin toată cadenţa şi am început să am probleme la picioare, răni. Dar bineînţeles că ştiam ce mă aşteaptă, cumva am gestionat situaţia aşa cum am putut, până la finalul cursei”, a mărturisit Tibi Uşeriu, relatează Agerpres.

“Sunt puţin obosit, zburăm de 16 ore şi n-am avut timp de recuperare. Din punct de vedere fizic, m-am refăcut. Am stat pe antibiotice primele cinci zile, pentru că aveam ceva infecţii. (…) Cel mai rău am venit anul trecut, aveam mult mai multe degerături, mult mai multe răni. Din punct de vedere fizic, anul acesta sunt destul de bine”, a adăgat el.

Tibi Uşeriu a lăsat să se înţeleagă că, după ce a câştigat de trei ori competiţia, este posibil să nu mai participe la ea anul viitor şi să-şi găsească alte proiecte.

“Ce urmează, nu ştiu. Cred că în competiţia aceasta o să fac o pauză, dar nu zic sigur, pentru că nu se ştie. Dar va trebui să mai fac şi altceva. Asta o am de trei ori, cam ştiu ce e acolo, n-o să mai fie nou pentru anul viitor”, a menţionat Tiberiu Uşeriu.

Ediţia din acest an a fost una aniversară, cea de-a zecea, astfel că organizatorii au decis să schimbe traseul şi să îl lungească cu 30 de mile.

Din totalul de 617 kilometri, aproximativ 280 au fost parcurşi pe Ice Road, un fluviu îngheţat.

La startul cursei, s-au înscris 23 de concurenţi care intenţionau să parcurgă întregul traseu, însă 16 dintre ei au abandonat pe parcurs, între care Levente Polgar, Florentina Iofcea şi Avram Iancu.

Tibi Uşeriu s-a impus ca lider al cursei încă din prima zi, astfel că la linia de sosire avea un avans de peste 80 kilometri faţă de următorul clasat, irlandezul Paul Deasy.