Confidenţialitate

Craiova: Maraton de teatru, în cea mai lungă zi din an | AUDIO

Pe 21 iunie, când e solstițiul de vară, cea mai lungă zi din an, de la ora 19.00 pornește maratonul teatral de la Craiova, inspirat din „Decameronul” lui Giovanni Boccaccio. Proiectul Hektomeron a început în ianuarie: de atunci, timp de 100 de zile,  a fost difuzat live pe internet câte un episod.  Consultantul artistic Bianca Boițan-Rusu:

”Suntem extrem de bucuroși să invităm ascultătorii EuropaFM la Craiova, la probabil cel mai complex și întins spectacol de teatru din istorie”.

Luni, publicul va putea să urmărească direct din Sala Mare „Amza Pellea” a Teatrului Național din Craiova toate cele 100 de episoade ale Hektomeronului – puse în scenă de 100 de regizori din toată lumea și de trupa craioveană.

”Este un spectacol de teatru inedit, intrarea la eveniment este liberă”.

Pe scenă se vor afla, la vedere, elementele de recuzită și tehnice care vor face posibilă transmisia în întreaga lume – astfel că spectatorii se vor simți ca și când ar fi intrat pe un platou de filmare. HEKTOMERON se va încheia marți, 22 iunie, la ora 20:30, cu reprezentația lui Marius Manole -singurul actor invitat din afara trupei, cu ziua 10 a Decameronului, în regia lui Radu Afrim.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iorgu Ianuși