“Maraton al democrației” – proteste de amploare se anunță în acest weekend în Capitală

Noi proteste de amploare sunt anunţate pe rețelele de socializare,  pentru acest weekend, în Piaţa Victoriei din Capitală. Manifestanţii – care cer demisia Guvernului – doresc “să alerge paşnic” în jurul Pieţei Victoriei, purtând drapele, şi să facă un tricolor uman în faţa Palatului Victoria.

Astăzi, sâmbătă, în Piaţa Victoriei este programat un “maraton al democraţiei”, la care, potrivit postărilor de pe pagina de Facebook a evenimentului, începând cu ora 15.00 manifestanţii ar urma să alerge, purtând drapele, pe trotuarele din jurul Guvernului, pe bulevardul Aviatorilor şi pe Kiseleff. Manifestanţii vor să încercuiască de 21 de ori Piaţa Victoriei. Protestul va continua, apoi, în faţa Guvernului.

Mâine, duminică, însă, manifestanţii vor “să facă istorie”, prin numărul mare de participanţi. Ei au pregătit “Operaţiunea tricolorul”, propunându-şi ca la ora 21.00 să formeze un tricolor uman în faţa Guvernului cu ajutorul materialelor sau hârtiilor de culoare roşie, galbenă şi albastră.

Supraviețuitori ai incendiului de la Colectiv și familiile victimelor și-au anunțat participarea la proteste și spun că acestea trebuie să continue.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS