Confidenţialitate

Maramureş: Trofee de vânătoare, arme, capcane şi carne de cervide, descoperite la o percheziţie domiciliară

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Maramureş au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară în localitatea Iadăra, în cadrul unui dosar penal ce a vizat infracţiunea de uciderea animalelor cu intenţie fără drept, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

“În urma percheziţiei efectuate la domiciliul unui bărbat de 44 de ani, poliţiştii au identificat şi ridicat o armă de foc cu două ţevi cu calibru de 12 mm, două trofee, şase coarne cervide şi şase kilograme de carne cu privire la care există suspiciunea că sunt rezultatul unor acte de braconaj. (…) În curtea bărbatului au fost identificate cinci capcane funcţionale montate pentru capturarea animalelor sălbatice. Bunurile ridicate în cauză urmează a fi expertizate, iar în funcţie de rezultatul acestora vor fi dispuse măsurile legale care se impun”, a explicat Ionela Cozma.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de uciderea animalelor cu intenţie fără drept, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

FOTO: Inquam