MARAMUREŞ: Pregătiri pentru mitingul aviatic din 20 mai

Maramureşenii vor avea parte pe 20 mai de un spectacol de acrobaţii aeriene, cum nu a mai avut loc în judeţ.

Maramureş Air Show – se va întinde pe durata a mai bine de 10 ore şi este programat să aibă loc odată cu redeschiderea Aeroportului Internaţional a cărui pistă de decolare/aterizare a fost recent modernizată.

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Maramureş susţin că odată cu acest eveniment se va relua oficial şi activitatea operaţională a instituţiei însă nu pentru curse low-cost, acestea fiind condiţionate de o hotărâre a Guvernului privind finalizarea procedurilor de intabulare a unui teren din vecinătate, dar şi finalizarea procedurilor de decolare-aterizare, realizate de o firmă din Germania.
Atenţia este îndreptată în aceste zile la detaliile de organizare, pentru că peste 10.000 de oameni care sunt aşteptaţi la miting.

Organizatorii au făcut demersuri inclusiv către Statul Major al Forţelor Aeriene ca să trimită noile aeronave F16 dar şi un elicopter IAR 330.

Show-ul aviatic va cuprinde şi o întrecere de viteză între un avion şi o maşină de raliu, dar şi între o motocicletă şi un avion.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS