Maramureș: localnici au construit singuri un drum

Sătui de lupta politică și orgoliile din Consiliul Local, cetățenii din satul Trestia ce aparține de comuna Cerneşti si-au construit singuri un drum.

Este vorba despre 56 de metri de drum pe care localnicii satului  Trestia din comună Cernești l-au amenajat contribuind mână de la mână. Drumul este unul de interes local folosit de locuitorii care au terenuri și păduri în apropiere. Fiind o străduță în pantă, această devenise impracticabilă din cauza ploilor și ar fi fost nevoie de circa 6000 de lei pentru amenajarea acestuia.
Dar la mijloc au intervenit orgoliile. Biserica din Trestia care deține o carieră proprie nu a fost de acord să doneze piatră necesară amenajării drumului și ca urmare consilierii locali au refuzat să asigure banii pentru a putea cumpără plasa de sârmă. Atunci cele 90 de familii s-au mobilizat, au adunat bani și au început să construiască singuri drumul cu o lățime de 3 m și un strat de beton de 15 cm. Totuși Primăria din Cernești a contribuit cu utilajele necesare atât la transport cât și la execuție. Pentru că este un drum secundar, nu a fost nevoie de autorizație

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS