Confidenţialitate

Maramureș: Drumuri inundate și acoperișuri luate de vânt, în urma unui cod portocaliu de vreme rea

Drumuri inundate și acoperișuri luate de vânt: a fost cod portocaliu de vreme rea în județul Maramureș. În județul Bistrița-Năsăud, trei localități au fost afectate, aseară, de inundaţiile cauzate de ploile torenţiale. Iar în județul Harghita, duminică noapte s-a decis închiderea circulației pe DN 13 C între localitățile Bisericani și Morăreni. Apa de pe carosabil a depășit 10 cm și punea în pericol siguranța circulației. 

În județul Maramureș un bărbat de 31 de ani a fost luat de viitură, cel mai probabil în timp ce încerca sa traverseze raul Vișeu. El a fost găsit decedat.

O alunecare masivă de teren a avut loc la Crasna Vișeului, unde un deal a luat-o la vale și s-a oprit în peretele unei gospodării, accesul în casa fiind blocat de pământ.

6 gospodarii au fost inundate în orașul Borșa. În comuna Repedea, apa a inundat 10 km de drumuri iar o statie de captare a apei a fost colmatată. În Bistra, drumurile au devenit impracticabile pe o lungime de 4 kilometri.

Două case din Bontăieni au rămas fără acoperisuri, acestea fiind luate de vânt și aruncate la circa 400 de metri distanță. În zona mai mulți copaci au fost scoși din rădăcini. Inundațiile au provocat pagube și în comuna Vișeu de Jos.

În județul  Bistrița Năsud, în localităţile Sângeorz-Băi, Parva şi Ilva Mică, apa a ajuns în gospodării și a acoperit drumuri comunale, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Județean pentru Situaţii de Urgenţă.

Duminică dimineaţă, un drum comunal dintre localităţile Rodna şi Măgura Ilvei a devenit impracticabil pe o porţiune de 30 de metri, în urma unei alunecări de teren care a dus la surparea carosabilului; circulaţia în zonă este oprită.

Citește și: Medicul cardiolog Dan Tesloianu din Iași și medicul Eduard Belu din Brașov, cercetați pentru că ar fi montat pacienților stenturi prelevate de la persoane decedate | AUDIO