Confidenţialitate

Maramureș: Desenul unei eleve de 14 ani va fi imprimat pe costumul unui astronaut | AUDIO

O pictură realizată de o elevă de 14 ani din judetul Maramures va fi imprimată pe costumul unui astronaut.  Concursul a fost organizat de Space For Art Foundation în colaborare cu Romanian Science Festival. Proiectul a avut în vedere crearea unui costum spațial imprimat cu desene artistice create de copiii provenind din toate statele lumii iar tema principală a fost  ”Planeta Pământ așa cum ne-o imaginăm în vastul Univers”.

Din cei 77 de copii care au prezentat lucrari, câștigătoare a fost desemnată Alesia Ardelean eleva a Liceului  Tehnologic “Traian Vuia” din orasul Tăuții Măgherăuș. Desenul ei urmeaza să fie imprimat pe un costum spațial care va fi prezentat pentru prima dată la Conferința Națiunilor Unite din Glasgow, în luna noiembrie.

Lucrarea ei a fost foarte apreciată de un oficial NASA, care i-a transmis un mesaj de multumire: „Vă mulțumesc foarte mult pentru coordonarea apelului pentru desene și pentru că ne-ați trimis această frumoasă lucrare de artă de la Alesia pentru costumul spațial din Proiectul Beyond! Suntem extrem de încântați că îi avem pe Alesia și pe toți copiii care au participat la concursul nostru Space for Art! Mulțumim și pentru celelalte lucrări de artă și sperăm că vom putea folosi mai mule pentru Proiectul Beyond sau pentru proiecte viitoare. Toate cele bune!”, a fost mesajul lui Nicole Stott, în vârstă de 59 de ani. Organizatorii concursului  doresc să folosească mai multe lucrări de artă făcute de copiii din România în proiectele organizației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mica Șvab