MARAMUREŞ: Bilanţul furtunilor de marţi seară – FOTO

Autoritățile județului Maramureș au făcut o prima evaluare a pagubelor după vijelia puternică de ieri.

Aproape 200 de mașini au fost grav avariate și 9 persoane au ajuns la spital suferind lovituri la cap și la umeri.

Locuitorii orașului Baia Mare au avut parte ieri de o furtună de gheață cum nu a mai fost niciodată în această zonă.

Datele Prefecturii Maramureș arată că 10 acoperișuri de la blocuri și alte 8 de la case au fost luate de vântul puternic și peste 100 de copaci au căzut la pământ.

Reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență fac evaluări la clădirea Spitalului Județean din Baia Mare, acoperișul acestuia fiind de asemenea afectat de grindină. Alte pagube tot la acoperiș s-au înregistrat și la Palatul de Justiție.

Aproximativ 200 de vehicule au fost avariate, mai mult de jumătate dintre ele având parbrizele sparte și capotele distruse.

9 persoane s-au prezentat la spital și au avut nevoie de îngrijiri medicale suferind lovituri puternice la cap și la umeri.

790 de locuințe din zona Firiza sunt în contimnuare alimentate cu energie electrică de la generatorul Societății Electrica iar muncitorii lucrează la remedierea defecțiunilor.

Pagube s-au produs și în alte zone ale județului Maramureş.

În localitatea Hideaga, este o casă avariată și trei acoperișuri de gospodării afectate iar 100 de copaci s-au prăbușit sub rafalele de vânt puternic.

În orașul Vișeu de Sus, zona Rădeasa, ploile de aseară au dus la inundarea a 30 de gospodării și case, respectiv la colmatarea a 10 podeţe.

Un drum a fost rupt iar cetățenii se pot deplasa doar pietonal spre casele lor.

class=

 class=

class=

 class=

 class=

 class=

class=

 class=

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS