MApN va recupera, până la sfârșitul săptămânii, TAB-ul scufundat în Dunăre

Ministerul Apărării speră  – ca până la sfârșitul săptămânii –  să recupereze de pe fundul Dunării transportorul amfibiu blindat care s-a scufundat în timpul unui exercițiu militar.

Cauza scufundării TAB-ului: s-a infiltrat apă în transportor. Nu au fost militari răniți, iar exercițiul a fost un succes, spun reprezentanții MApN.

Incidentul s-a petrecut, la Bordușani, județul Ialomița, în timpul unui exercițiu militar care s-a desfășurat sâmbătă pe brațul Borcea al Dunării,  a spus la Europa FM, Florin Jipa, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

” La Bordușani, secvența era de forțarea a unui curs major de apă, e vorba de fluviul Dunărea, s-a făcut cu 1600 de militari și peste 250 de mijloace tehnice. A fost un succes!” – a spus Florin Jipa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totuși, în timpul exercițiului, echipajul unui TAB a raportat că s-a infiltrat apă în interiorul transportorului blindat.

„Astfel de evenimente fac parte din gama de situații tactice care se iau în calcul la planificarea oricărui exercițiu de această natură. Echipajul transportorului blindat și forțele de sprijin au plus în aplicare procedurile de salvare și evacuare a personalului și niciun militar nu a fost rănit pe timpul acestor operațiuni”, a precizat purtătorul de cuvânt al MApN.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Transportorul blindat a rămas pe fundul Dunării, deoarece curenții puternici nu au permis deocamdată recuperarea acestuia. Se vor folosi însă utilaje speciale pentru a fi scos din apă – spun reprezentanții MApN, care speră să recupereze TAB-ul până la sfârșitul săptămânii.

”Navigaţia pe braţul Borcea s-a desfăşurat în siguranţă, locul de scufundare a fost balizat conform procedurilor, iar căpitania portului Feteşti a fost informată”, a menționat Florin Jipa

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Exercițiul efectuat pe Dunăre a fost o parte din exercițiul mai mare Saber Guardian 2017 care are loc în România, Ungaria și Bulgaria până pe 20 iulie. 25.000 de militari din 22 de țări participă la acest exercițiu NATO.

Sursa foto: MApN

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS