MApN organizeaza o noua licitatie pentru asigurarea militarilor romani

Ministerul Apărării organizează o nouă licitație pentru asigurarea militarilor români, iar printre riscurile ce vor fi acoperite se află, cităm ,,orice consecințe ale războiului indiferent dacă acesta a fost declarat sau nu’.

Sumele pentru care vor fi asigurați militarii în următorii 2 ani sunt cuprinse 6 mii de euro, pentru tratamente și 80 de mii de euro pentru deces.

Ca și până acum, personalul care suferă răni grave în misiune, fie în țară, fie în străinătate, va fi despăgubit cu sume cuprinse între 40 de mii și 60 de mii de euro dacă în urma traumelor va rămâne cu o invaliditate de gradul I, II sau III.

De asemenea, vor primi câte 60 de mii de euro, angajații care se îmbolnăvesc pe timpul şi din cauza acţiunilor de luptă care au ca rezultat mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale ce pot fi stabilite în mod obiectiv.

Potrivit caietului de sarcini întocmit de Ministerul Apărării, în caz de deces al asiguratului, indemnizaţia de asigurare cuvenită nu poate fi reținută de bănci sau alți creditori.

În anunțul de organizare a licitației se precizează că locaţiile estimate unde se deplasează miliarii români sunt teatrele de operaţiuni din Afganistan, Kosovo, Bosnia şi Herţegovina, Irak dar Statele Unite, Marea Britanie și mai multe țări din Africa.

Asigurările facultative de persoane vor acoperi printre altele orice accident, chiar dacă nu este o urmare a unei acţiuni de luptă, dar și orice consecinţe ale războiului, invaziei, acţiunii unui duşman extern sau ostilităţilor.