Confidenţialitate

MApN: 20 de elevi ai școlilor militare din țară, infectați cu SARS-CoV-2

Ministerul Apărătii Naționale a anunțat, luni, reluarea cursurilor în toate unitățile de nivel liceal și posliceal din subordinea instituției.

20 de elevi din aceste școli au fost depistați cu virusul SARS-CoV-2.

În anul de învățământ 2020-2021 s-au prezentat la cursuri 2.232 de elevi în cadrul celor cinci colegii militare naționale de la Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Constanța și Craiova, dintre care peste 600 sunt elevi de clasa a IX-a, și peste 1.200 de elevi în școlile militare de maiştri militari şi subofiţeri, dintre care 770 sunt înscriși în anul I.

Ministerul Apărării anunță că a luat măsuri pentru testarea SARS-CoV-2 a tuturor elevilor la începerea cursurilor.

„Astfel, în cazul elevilor din colegiile militare naționale și din școlile militare de maiştri militari şi subofiţeri, sosirea elevilor în unitățile școlare s-a realizat în săptămâna premergătoare datei de începere a cursurilor, etapizat, în zile diferite, în funcție de anii de studiu, în vederea evitării aglomerărilor. La sosirea acestora, au fost luate măsuri pentru testarea tuturor elevilor în vederea depistării virusului SARS-CoV-2, prin grija Direcției medicale a MApN, având în vedere faptul că elevii provin din medii epidemiologice diferite și ținând cont de caracterul specific al încazarmării și al activităților de instruire militară”, se arată într-un comunicat MApN.

Toate cazurile de infectare au fost depistate înainte de începerea cursurilor, iar în urma anchetelor epidemiologice contacții direcți ai elevilor confirmați ca pozitivi au fost carantinați în spații special destinate. Elevii confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2, precum și cei aflați în carantină au acces la cursuri în format online.