Mănuşa albă cu paiete a lui Michael Jackson va fi vândută la licitaţie

Celebra mănuşă a lui Michael Jackson, care se potriveşte mâinii drepte, va fi scoasă la licitaţie de către casa Nate D Sanders, joi, 30 iulie, în Los Angeles. Preţul va porni de la 20 de mii de dolari, sau de la 13 mii, daca este vorba despre lire.

Michael Jackson a dăruit mănuşa cu paiete artistului Paul Bedard, care a pictat un colaj în care apăreau diferite personalităţi, printre care Abraham Lincoln, George Washington sau Albert Einstein, purtând mănuşa. Bedard a vândut mănuşa într-o licitaţie privată în 2005.

Câştigătorul licitaţiei din 30 iulie va pleca acasă şi cu o poză cu Bedard purtând mănuşa, dar şi cu o declaraţie scrisă şi semnată de către pictor, care atestă autenticitatea mănuşii.

În plus, la licitaţie se va afla şi una dintre jachetele lui Michael Jackson, una neagră, cea comandată special pentru videoclipul “Bad” şi pentru coperta albumului cu acelaşi nume. Licitaţia pentru jachetă va începe de la 10 mii de dolari.

Piese similare de vestimentaţie purtate de Michael Jackson au strâns în trecut sume considerabile. În 2009, la şase luni de la decesul artistului, o altă mănuşă, cea pe care cântăreţul a purtat-o la debutul “Moonwalk”, s-a vândut pentru 350 de mii de dolari (225 de mii de lire). O mănuşă diferită s-a vândut în iunie 2010 pentru 160 de mii de dolari.

Michael Jackson a fost renumit pentru pasiunea sa de a purta o singură mânuşă, iar atunci când a fost întrebat de ce poartă doar una, într-un interviu din 1987, el a răspuns: “De ce o singură mănuşă? E mai la modă aşa.”