Confidenţialitate

Manifestări în toată țara de Ziua Armatei Române

În Bucureşti, marţi, începând cu ora 8.30, au loc ceremonii militare de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Patriei, din fața Universității Naţionale de Apărare “Carol I”, şi la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol.

Între orele 9.00 și 16.00 este organizată Ziua Porţilor Deschise la Muzeul Naţional al Aviaţiei Române, iar de la ora 18.30, are loc retragerea cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional, B-dul Regina Elisabeta, B-dul Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenţei, Şoseaua Cotroceni, B-dul Iuliu Maniu, B-dul Vasile Milea, Statul Major al Forţelor Terestre, potrivit MApN.

La ora 19.30, va fi prezentată noua uniformă militară de luptă a Armatei României, la Palatul Cercului Militar Naţional.

Totodată, în perioada 25 octombrie – 2 noiembrie, militari din structuri ale vânătorilor de munte reconstituie marşul executat de primul batalion de vânători de munte, pe traseul Bucureşti (Mormântul Ostaşului Necunoscut) – Târgu Neamţ – Braşov.

Manifestări au loc şi la Satu Mare. De la ora 10:00 este organizat un marş pe traseul Tătăreşti – Ruseni şi vor fi depuse coroane de flori la monumentele de pe traseu.

La Carei, este organizat un marş pe traseul Supuru de Sus – Supuru de Jos – Acâş – Carei. La ora 11.00, are loc o ceremonie militară şi religioasă la Ansamblul Monumental Glorie Ostaşului Român; iar la ora 13.00, vor fi exerciţii demonstrative, expoziţii şi spectacol cultural, în Parcul Karoly.

Cu același prilej vor fi organizate ceremonii pentru depunerea de coroane de flori la cimitirele şi monumentele dedicate eroilor români din Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Federaţia Rusă, Republica Moldova şi Ucraina.

La Rossoşka, regiunea Volgograd din Federaţia Rusă, va avea loc ceremonia de reînhumare a militarilor români căzuţi în luptele de la Stalingrad.