Manifestare de solidaritate cu oamenii din Iran, în fața ambasadei din București – GALERIE FOTO

Miercuri, câteva persoane din grupurile civice Corupția ucide, 600000 pentru Rezistență, Inițiativa România și Asociatia Civică ProFest au luat parte la o scurtă manifestare de solidaritate cu oamenii din Iran, în fața ambasadei din București.

”Nu am vrut să anunțăm pe grupuri, să facem tam-tam mare, să se considere că e înca un protest. Am vrut să fie doar un gest de normalitate, complet non-conflictual. De aceea am și stat pe trotuarul de vizavi de ambasadă.

Un gest de solidarizare cu cei de acolo. Acolo au murit deja 21 de oameni. Au fost arestați peste 1000. Au fost bătuți cu sutele. Și e posibil ca cifrele să fie și mai mari – vorbim doar de cele oficiale, într-o situație de blackout informațional.

Cred că fiecare oraș din lumea asta ar trebui să trimită un mic mesaj de susținere. Sigur, sunt gesturi simbolice, însă uneori ele contează mai mult decât ne închipuim”, explică acțiunea de azi Cătălin Teniță, într-o postare pe Facebook.

Televiziunea de stat de la Teheran a anunţat, luni, că forţele de securitate au anihilat „protestatari înarmaţi” care au încercat să preia controlul asupra unor posturi de poliţie şi baze militare. În aceste zile se desfășoară în Iran cel mai mare conflict de stradă după 2009, atunci când a fost contestată realegerea preşedintelui Mahmud Ahmadinejad.

Demonstranţii se declară nemulţumiţi în privinţa dificultăţilor economice şi a faptelor de corupţie din ţară, iar scandările vizează pe liderul suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, precum şi conducerea care se află la putere de la revoluţia din 1979.

Manifestarea de solidaritate cu oamenii din Iran, de miercuri, din fața ambasadei din București a fost surprinsă în imagini de fotograful Octav Drăgan:

Ayatollahul Ali Khamenei acuză “duşmanii ţării” de orchestrarea revoltelor populare interne

Liderul suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei acuză că “duşmani ai ţări” se află în spatele protestelor care s-au răspândit, în ultimele zile, pe teritoriul Republicii Islamice.

Duminică, ministrul iranian de Interne, Abdolreza Rahmani Fazli, a avertizat că „persoanele care dăunează proprietăţii publice, încalcă legea şi ordinea şi creează nelinişte sunt responsabile pentru acţiunile lor şi vor plăti un preţ mare”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS