Mani Gyenes continuă parcursul bun în Raliul Dakar

Motociclistul român Emanuel Gyenes a terminat din nou printre primii 40 etapa a 3-a a celui mai mare raid motorizat din lume – Raliul Dakar.

Pilotând un KTM, el a sosit pe poziția a 37-a, la fel ca în runda trecută. Între localitățile peruane Pisco și San Juan de Marcona, primul a ajuns la finish britanicul Sam Sunderland, câștigător al ediției de anul trecut, care a preluat acum poziția de lider al ierarhiei generale. Pe distanța de 295 de kilometri, al 2-lea a fost argentinianul Kevin Benavides de la Honda.

Al 3-lea în clasament este chilianul Pablo Quintanilla de la Husqvarna, iar Emanuel Gyenes se află pe locul al 34-lea în ierarhia competiției.

Marți, etapa a 4-a se va disputa în jurul orașului de coastă San Juan de Marcona, iar startul se va da pe plajă.

La clasa auto, șeicul din Qatar, Nasser Al-Attiyah, de la Toyota, a câștigat etapa, dar un alt veteran – francezul Stephane Peterhansel de la Peugeot a preluat conducerea în clasamentul general.

Al-Attiyah, în varstă de 47 de ani, a ajuns înaintea lui Peterhansel, dar la un timp mai lung decât în runda a 2-a, câștigată de francez. Al 3-lea sosit un alt driver cu foarte mare experiență, fostul campion mondial de raliuri – spaniolul Carlos Sainz.

La general, Stephane Peterhansel este urmat de coechipierul și conationalul său, Cyril Despres și de Nasser Al-Attiyah.

Al 4-lea este momentan încă o legendă a curselor auto: Sebastien Loeb, cel mai titrat pilot de raliuri din istorie, cu 9 titluri mondiale în WRC.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS