Mancini a fost concediat de Manchester City

Clubul englez confirma pe site ca a renuntat la serviciile antrenorului italian fiindca in ciuda eforturilor depuse, echipa nu si-a realizat niciun obiectiv.

City a piedut duminica finala Cupei Angliei, invinsa cu 1-0 pe Wembley de o echpa aprioape retrogradata din Premier League, Wigan iar in campionat este la 13 puncte de marea rivala Manchester United, care a sarbatorit ieri un nou titlu.

Pentru al doilea an la rand, Roberto Mancini nu a reusit sa treaca de grupele Ligii Campionilor, dar acum urmeaza sa incaseze compensatii constistente fiindca mai avea 3 ani de contract cu Manchester City.

Angajat in 2009 de noul proprietar al echipei, miliardarul seic Mansour, Mancini a castigat in 2011 Cupa Angliei, primul trofeu pentru club dupa 35 de ani iar sezonul trecut a cucerit titlul in Premier League.

Potrivit presei engleze, el va fi inlocuit acum de Manuel Pellegrini, cel care a condus formatia spaniola Malaga pana in sferturile Ligii Campionilor. Antrenorul chilian nu este insa agreeat de unii ziaristi si supoerteri, din cauza esecului inregistrat la conducerea lui Real Madrid in 2010.