Confidenţialitate

Exclusiv: Managerul Spitalului Witting, după ce a fost amenințat cu demiterea de premierul României: Din iulie cer medici ATI și nu primesc răspuns!

Managerul Spitalului CFR Witting din București, acuzat de premier că nu este în stare să operaționalizeze cele șase paturi de la ATI pentru bolnavii COVID, e stupefiat de reacția Guvernului.

Într-un interviu acordat Europa FM, managerul Cristian Banu spune că încă din vara a cerut tuturor celor implicați să detașeze la Spitalul Witting medici ATI, dar nimeni nu i-a răspuns de două luni și jumătate.

Aseară, premierul Ludovic Orban l-a amenințat public cu demiterea pe managerul Spitalului CFR Witting pentru că nu ar fi în stare să pună în funcțiune cele șase paturi de la ATI. Iar ministrul Sănătății și cel al Transporturilor, de care ține spitalul, au asistat spășiți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În replica, managerul spitalului CFR Witting, Cristian Banu, spune că, din iulie, tot cere detașarea a doi medici de anestezie terapie intensivă. Șase adrese ar fi trimis autorităților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Spitalul Witting, transformat in unitate suport Covid, doi din cei trei medici ATI nu pot trata pacienti Covid pentru ca au comorbidități.