Mama premierului, audiata la DNA Ploiesti (AUDIO)

Cornelia Naum este audiată, în calitate de martor, în dosarul privind deturnarea de fonduri europene destinate canalizării orașului Comarnic. În aceeași cauză au mai fost audiați sora premierului, dar și cumnatul acestuia, arestat deja sub acuzația de evaziune fiscală.

Cornelia Naum a ajuns la sediul DNA din Ploiești însoțită de avocatul său în jurul orei 9 dimineța, dar a a fost nevoită să aștepte mai bine de jumătate de oră până să intre la audieri.

Mama premierului Victor Ponta urmează să explice dacă societatea de audit fiscal, pe care chiar ea a înființat-o la începutul anilor 2000, are vreo legătură cu societățile comerciale implicate în proiectul finanțat cu fonduri europene destinat extinderii canalizării orașului Comarnic. În această cauză procurorii suspectează că o parte din banii europeni au fost cheltuiți în scopuri personale de administratorii societăților care au executat lucrarea. Este vorba despre Iulian Herțanu, cumnatul premierului, aflat deja în arest sub acuzație de evaziune fiscală și deturnare de fonduri, dar și despre mai mulți oameni de afaceri.

În urmă cu aproximativ două săptămâni în același dosar au mai fost audiați deputatul Sebastian Ghiță dar și Micea Cosma, președintele Consiliului Județean Prahova și fiul acestuia, Vlad Cosma, toți aflați acum sub control judiciar.