Malta deschide sezonul estival 2020 pentru români cu tarife mai mici decat in 2019

În timp ce mai multe țări impun noi restricții de călătorie pentru români, Malta anunță că deschide sezonul estival 2020 cu tarife mai mici decat in 2019. Potrivit unui comuncat Malta Travel, începând din 27 august se vor relua zborurile, fiind rpogramate curse charter până la finalul lunii octombrie 2020.

Aflată în Top 4 cele mai sigure țări din Europa, din punct de vedere al numărului total de îmbolnăviri cu noul coronavirus, Malta a pregătit un protocol complex pentru toate unitățile de turism și operațiunile de primire turistică, pentru a se asigura respectarea strictă a regulilor de distanțare socială, practicilor de igienă și a se reduce la maximum riscurile de infecție cu COVID-19.

„Malta a gestionat cât se poate de strict această perioadă de pandemie, închizând practic toate căile de acces maritime sau aeriene, atât pentru plecări, cât și pentru sosiri, cu excepția transporturilor de marfă, umanitare sau de repatriere.

Astfel s-a reușit controlarea răspândirii bolii și menținerea în rândul primelor patru țări din Europa cu cel mai mic număr de îmbolnăviri și de decese, după Monaco, Insulele Feroe și Muntenegru. Acum, Malta oferă cele mai bune condiții de vacanță în siguranță și tarife mai mici decât în 2019.

În plus, alegând să meargă în vacanță cu noi, turiștii primesc garanția rambursării banilor achitați, în caz de închidere a aeroporturilor.

De asemenea, suplimentar, le oferim oamenilor posibilitatea încheierii unei asigurări de călătorie Covid-19, de la Mondial Assistance, care îi poate despăgubi în cazul nefericit în care se îmbolnăvesc înainte de plecare. În prezent, în arhiplag, intrarea nu este condiționată de existența certificatului Covid sau de măsuri de carantină”, a declarat Mark Neville Farrugia, managerul Malta Travel, cel mai mare turoperator, pentru această destinație.

Potrivit acestuia, restaurantele malteze au deschis atât spațiile interioare, cât și cele exterioare, în condiții speciale, iar unitățile care ating cele mai înalte niveluri de curățenie și siguranță sunt semnalate cu autocolante amplasate la loc vizibil, astfel încât turiștii să le poată observa.

Cele mai importante principii pe care trebuie să le respecte orice turist care ajunge în Malta sunt, potrivit guvernului din arhipelag: menținerea distanțării sociale, păstrarea unei igiene stricte și purtarea măștii sau a vizetei.

„Măsurile vizează exclusiv siguranța oamenilor, iar când aceasta nu va mai fi în pericol, lucrurile vor reveni la normal, cu siguranță. Toți operatorii maltezi s-au conformat regulilor stricte de igienă, pentru că își doresc, ca noi toți, revenirea cât mai rapidă la normalitate. Important este să depășim cu bine toate aceste probleme, pentru că ne putem bucura din nou de toate frumusețile naturale și de tezaurul arhitectural al Maltei, chiar și purtând mască!”, a subliniat Mark Neville Farrugia.

Pentru o vacanță în Malta, prețurile variază între 299 euro și 550 de euro, în funcție de cazare și de serviciile de masă pentru care se optează.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS