Confidenţialitate

Majoritatea ucrainenilor adăpostiți în teatrul din Mariupol, bombardat de armata rusă, se află în viață, anunță un parlamentar ucrainean | AUDIO

Cei mai mulți oameni care se adăposteau în teatrul din Mariupol bombardat ieri de ruși au supraviețuit, anunță la BBC un parlamentar ucrainean. Peste 1.000 de femei și copii sunt în adăpostul teatrului. În continuare nu se cunoaște numărul victimelor.

Autoritățile ucrainene spun că, în prezent, echipele de salvatori evacuează persoanele care se adăpostiseră în subsolul teatrului.

Deputatul Dmitro Gurin, ai cărui părinți sunt blocați în Mariupol, a spus la BBC că în subsolul teatrului bombardat de ruși se află peste o mie de femei și copii, iar cei mai mulți au supraviețuit atacului.

Parlamentarul spune că un supraviețuitor a povestit că adăpostul anti-bombe din subsol a rezistat, dar clădirea teatrului a fost distrusă de o bombă de aproape o tonă de explozibil.

Informația că adăpostul a rezistat a fost confirmată pentru Reuters și de către Petro Andrușenko, un consilier al primarului din Mariuopol. Acesta a spus că nu se cunoaște numărul victimelor, dar există supraviețuitori și că dărămăturile sunt curățate pentru a putea fi evacuați oamenii adăpostiți în subsolul teatrului.

Potrivit deputatului ucrainean citat de BBC, teatrul din Mariupol a fost țintit intenționat de ruși. În fața și în spatele teatrului era scris cu litere mari cuvântul DETI, copii în limba ucraineană.

Deși teatrul din Mariupol e acum o ruină, Rusia a negat că ar fi bombardat clădirea. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a spus că totul este o „minciună”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Rețeaua de voluntari din gări. Controlorii le transmit de ce au nevoie refugiații, ei se mobilizează și, în 2 minute, urcă cele necesare în tren | VIDEO