Confidenţialitate

Măicuțele de la circ

Washington Post prezintă povestea a două măicuțe din Statele Unite, ce călătoresc alături de membrii caravanei unui circ. Cei aproape 70 de angajați ai circului vin la măicuțe pentru a sta de vorbă cu ele despre tot soiul de probleme. În plus, doamnele dau o mână de ajutor atunci cand este nevoie, mai ales la îngrijirea animalelor.

Dorothy Fabritze, de 67, călătorește de 16 ani alături de angajații unui circ. Oferă sprijin moral, sfaturi atât angajaților cât și familiilor acestora. Anul acesta, din ianuarie, i s-a alăturat o altă maicuta – Mary Seibert.
“Oamenii ar spune că cei de la circ vin la noi pentru consiliere. Eu nu o numesc așa, aș spune că noi călătorim împreună cu ei prin viață.”
Angajații circului le adoră pe cele două maicuțe. Sunt alături de ei in momentele grele și îi încurajează atunci cand au nevoie. Și nu numai pe angajați. Carolyn Rice, dresoare de animale la circ, spune că una dintre lamele circului- pe nume Dalai Lama – s-a atașat foarte mult de măicuța Mary.

“E minunată, iar lama o iubește. O iubește chiar mai mult decât pe mine, n-am nicio îndoială. Când mă duc eu să îl periez, parcă m-ar întreba – A, iar ai venit tu? E o situație din care câștigă toată lumea.”
Sebastian este ventriloc. Spune că în cadrul circului sunt oameni cu religii diferite și toți s-au atașat foarte mult de măicuțe.
“Merg în fiecare zi și vorbesc cu sora Dorothy, primesc răspunsuri la multe întrebări pe care le am. E adorabilă. Un om cu care poți vorbi foarte ușor. Avem colegi catolici, luterani, ortodocsi, evrei…toți le iubesc pe maicute. “

La finalul reportajului, una dintre măicuțe, Dorothy, mărturiseste, foarte emoționată ca circul a devenit familie ei.

“Rulota aceea e casa mea, oamenii aștia sunt familia mea. E ciudat, dar chiar imi place ce fac.”

Intreg reportajul Washington Post il puteti urmari aici.

http://www.washingtonpost.com/posttv/entertainment/circus-nuns-these-sisters-are-no-act/2015/07/15/7cd35f1a-2b38-11e5-960f-22c4ba982ed4_video.html