Maia Sandu la Interviurile Europa FM: România trebuie să joace rol de negociator

 

Invitată la Interviurile Europa FM, fosta candidată (nominalizată) pentru funcția de prim ministru, Maia Sandu, a declarat că Pavel Filip le va cere liderilor români să deblocheze o primă tranșă din  ajutorul financiar în valoare de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

Vă reamintim, din cauza instabilității politice, la sfârșitul anului trecut, președintele Klauss Iohannis a refuzat să promulge legea prin care Bucureștiul trimitea la Chișinău acest ajutor financiar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Fost ministru al Educației până la declanșarea crizei politice de la Chișinău, Maia Sandu crede că România trebuie să încerce să-și asume rolul de negociatori între noua putere și cei care protestează în stradă. Printre aceștia se află lideri socialiști dar și susținători ai controversatului primar Renato Usatîi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp criza de la Chișinău continuă. Liderul Platformei DA (Demnitate și Adevăr) Andrei Năstase le-a dat liderilor de la putere un ultimatum.

Acesta le-a cerut democraților conduși și Marian Lupu, Vladimir Plahotniuc și Petru Filip să-și dea demisia și să accepte până joi, organizarea alegerilor anticipate cel târziu în luna aprilie.

La Interviurile Europa FM, Maia Sandu a declarat că și din punctul său de vedere alegerile anticipate sunt cea mai bună soluție pentru Republica Moldova.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS