Confidenţialitate

Maia Sandu, discurs în Republica Moldova luni seara de la 19:00 | AUDIO

În Republica Moldova este așteptat discursul din această seară al președintei Maia Sandu. Administrația Prezidențială de la Chișinău nu a anunțat, inițial, subiectul care va fi abordat. Discursul va fi transmis în direct la posturile de stat de televiziune și de radio.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Preşedinta Maia Sandu se va adresa luni seară populaţiei. Subiectul discursului nu a fost dezvăluit” – anunța, inițial, PublikaTV Chișinău.

Ulterior, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Irina Gotișan, a precizat că șefa statului va aborda subiectul integrării europene, iar discursul va dura aproximativ 10 minute.

Maia Sandu, pe 17 martie 2023: „Moldovenii au ales calea europeană”

La 17 martie, Maia Sandu s-a adresat Parlamentului. Atunci, sublinia obiectivul: „În 2030, Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene. Acum e șansa noastră reală de a deveni membru cu drepturi depline, avem susținerea statelor Uniunii. Moldovenii au ales calea europeană, dar cât de repede vom ajunge acolo depinde de noi toți”.

„Voi mergeți des prin orașele europene, chiar și cei care strigă împotriva Uniunii Europene. Chiar dacă au fugit din sală, sunt sigură că mă aud. Copiii unora dintre voi învață acolo. Voi mergeți în vacanță acolo. Alții au și pașapoarte europene. Oare voi nu vreți ca copiii Moldovei să trăiască ca acolo?”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu, mesaj pentru partidele politice pro-Kremlin: „Dinspre Kremlin ne vin doar amenințări, embargouri și șantaj”

În recentul discurs, Maia Sandu le-a atras atenția partidelor pro-Moscova:

„Ați văzut multe grădinițe, spitale, școli reparate din banii de la Kremlin? Sau donații pentru dezvoltarea localităților? Dinspre Kremlin ne vin doar amenințări, embargouri și șantaj. De acolo vine doar război, suferință și sărăcie”, a spus Maia Sandu.

Discursul Maiei Sandu este programat luni, 10 aprilie 2023, de la ora 19:00

Declaraţiile vor fi transmise în direct la televiziunea publică Moldova 1 şi la Radio Moldova.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Klaus Iohannis: Am agreat să intensificăm susținerea pentru Republica Moldova | VIDEO