Confidenţialitate

Mai puțin de două săptămâni rămase pentru înscrierea la votul prin corespondență

Românii din diaspora care doresc să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare din 2020 se pot înscrie doar până pe 21 septembrie.

Vot Diaspora, portalul realizat de voluntarii Code for Romania s-a relansat la câteva zile după anunțul autorităților, pentru a veni în ajutorul tuturor celor care vor să voteze cât mai simplu la această rundă de alegeri.

Termenul foarte scurt pus la dispoziție celor ce doresc să voteze prin corespondență transformă nevoia de informare a alegătorilor din diaspora într-o prioritate, de aceea Vot Diaspora a fost actualizat și relansat în timp record.

Și cei care doresc să se regăsească pe listele permanente la aceste alegeri se pot înscrie tot până la 21 septembrie. De numărul acestor înscrieri depinde deschiderea de noi secții de votare în străinătate.

Aplicația oferă instrucțiuni detaliate celor care doresc fie să meargă la o secție de votare, fie să voteze prin corespondență. În plus, cei interesați pot verifica, printr-o căutare simplă, pe hartă, care a fost cea mai apropiată secție de vot la runda precedentă de alegeri.

După comunicarea de către autorități a  listei actualizate a secțiilor de vot, noile informații vor fi disponibile utilizatorilor.

Cei care se află peste hotare pot afla informații despre documentele de care au nevoie pentru a-şi putea exercita dreptul de vot, precum şi alte detalii utile ce vor fi permanent actualizate până la momentul votului. Pe măsură ce instituțiile responsabile transmit informații noi, platforma va fi actualizată, astfel încât cei care doresc să obțină informații corecte și complete să le poată găsi rapid într-un singur loc.

Aplicația a fost dezvoltată pro bono de voluntarii Code for Romania și a putut fi folosită prima dată în urmă cu patru ani. La ultima rundă a alegerilor prezidențiale, peste 185.000 utilizatori unici din diaspora s-au informat prin votdiaspora.ro.