Confidenţialitate

MAI nu a transmis procurorilor traseul coloanei oficiale a lui Gabriel Oprea – surse

Ministerul de Interne nu le-ar fi spus procurorilor traseul coloanei oficiale a lui Gabriel Oprea, din ziua accidentului.

Surse judiciare citate de agenția de știri Mediafax susțin că anchetatorii au aflat doar componența dispozitivului – așadar, persoanele care îl însoțeau pe ministru.

Amintim, Parchetul anunța încă din weekend că a primit doar parțial informațiile solicitate.

 

Deși procurorii au solicitat, în mod expres, să primească toate informațiile din ziua accidentului, reprezentanţii Ministerului de Interne nu s-au conformat.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, MAI nu a pus la dispoziţia Parchetului Tribunalului Bucureşti nici traseul pe care coloana oficială a lui Gabriel Oprea l-a avut în seara zilei de 20 octombrie şi nici documentele pentru constituirea dispozitivului.

Până acum, pe masa procurorilor a ajuns numai lista persoanelor care s-au aflat în coloana oficială.

În acest sens, alături de Gabriel Oprea – în maşină – se aflau trei persoane: şoferul şi un angajat, au precizat sursele citate.

Amintim, Parchetul Capitalei face cercetări pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului Bogdan Gigină. În anchetă au fost cerute mai multe documente de la MAI, Poliţia Capitalei şi Poliţia Română.

Anchetatorii susţin că, până acum, au primit doar parţial informaţiile solicitate.