Mai mulți suspecți de terorism, arestați în Turcia

Alte 13 persoane suspectate de terorism au fost capturate lângă Istanbul, în ultimele două zile, au anunțat astăzi autoritățile turce, dar și surse din cadrul delegației președintelui Klaus Iohannis, care se află într-o vizită la Ankara. Printre cei reținuți se află și o femeie cu o centură cu explozibili.

Primii trei bărbați reținuți sunt suspectați că plănuiau atentate asupra unor instituții și școlii germane. Din acest motiv, consulatul german din Istanbul dar și unitățile de învățământ vizate a rămas închise. Operațiunea de capturare a fost o misiune comună turcă germană.

Mai multe obiective germane sunt închise încă de săptămâna trecută, când la Istanbul a avut loc un atac terorist soldat cu patru morți și 30 sde răniți.

Pe de altă parte, tot zilele acestea au fost capturați și alți zece indivizi, bănuiți că ar face parte din gruparea teroristă Statul Islamic.

Turcia nu a dezvăluit identitatea acestora, ci a precizat doar că o femeie din acest grup avea montată pe ea centura explozivă.

Recentele atacuri din Turcia îi îngrijorează și pe membrii comunității românești din Istanbul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS