Confidenţialitate

Mai mulți prizonieri de război predați Ucrainei acuză că au fost „torturați brutal” cât au fost închiși de Rusia | AUDIO

Mulți dintre prizonierii de război predați Kievului, printre care liderii regimentului din Azovstal, acuză că au fost „torturați brutal” în perioada în care au fost închiși de Rusia. Ministrul de Interne al Ucrainei spune că toți au nevoie de suport psihologic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Au fost torturați cu brutalitate”, a spus Kirilo Budanov – șeful departamentului de informații din Ministerul Apărării din Ucraina. Acesta nu a dat și detalii despre presupusele acte de tortură, în a precizat că starea fizică a acestoră este anormală, unii suferind de subnutriție din cauza condițiilor proaste din detenție.

De asemenea, ministrul de Interne Denis Monastirski spune că toți prizonierii predați Ucrainei au nevoie de reabilitate psihologică.

Ucraina a anunțat ieri schimbul a peste 200 de prizonieri, printre care liderii regimentului din Azovstal, fiind unul dintre cele mai importante schimburi de prizonieri de la începutul războiului.

Potrivit președintelui Zelensky aceștia au fost transferați în Turcia. Vor rămâne acolo, în siguranță, până la finalul războiului. Rusia a recuperat 55 de deținuți, printre care și un apropiat al lui Vladimir Putin.

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski

Citește și: Mesajul lui Zelenski pentru ruși: „Protestaţi, luptaţi, fugiţi sau predaţi-vă! Acestea sunt opţiunile voastre pentru a supravieţui” | AUDIO