Mai multi politisti la malul marii, in operatiunea ‘Litoral 2014”

Peste 800 de angajați ai Ministerului de Interne vor acționa în operațiunea ‘Litoral 2014”. De asemenea, 6 poliţişti români vor fi detaşaţi începand de marti, 1 iulie, în Bulgaria.

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a dispus ca 400 de polițiști, 300 de jandarmi, 100 de pompieri și polițiști de frontieră sa fie, zilnic, în misiune, pe litoral, până la sfârșitul sezonului estival. De marti, vor fi detașați lunar, din teritoriu in judetul Constanta, câte 33 de polițiști pentru lunile iulie și august. În Delta Dunării și la Marea Neagră, Poliția de Frontieră va acorda atenție deosebită controlului navelor și al ambarcațiunilor. Vor fi si polițiști rutieri, care vor asigura monitorizarea și fluidizarea traficului către și dinspre litoral.

Pe de alta parte, la cererea autorităţilor bulgare 6 poliţişti români vor fi detaşaţi de marti la Albena, Nisipurile de Aur şi, în premieră, la Balcic. Vorbesc limba bulgara si, în perioada 1 – 31 iulie, vor acorda sprijin turistilor români care-şi petrec vacanţa în staţiunile din Bulgaria. Din prima serie fac parte 3 poliţişti din Teleorman şi câte unul din Dâmboviţa, Sibiu şi Timiş.

Intre 1 si 31 august, alti 6 politisti romani vor merge in statiunile de pe litoralul bulgaresc.