Confidenţialitate

Mai multe persoane care încercau să treacă granița ascunse în portbagajele unor mașini, descoperite la vama Nădlac 2 | VIDEO

Mai mulți migranți au fost descoperiți la granița României cu Ungaria, în vama Nădlac 2 autostradă, ascunși în portbagajele unor mașini și într-un tir încărcat cu frigidere. 5 români care îi transportau sunt cercetați acum pentru traffic de migranți.

4 mașini mici, dintre care 2 au numere de Mehedinți și Timiș, s-au prezentat în punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 autostradă la intervale de câteva ore.

La control, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajele mașinilor 12 bărbați din Maroc, India şi Siria, câte 3 în fiecare portbagaj.

Alți 4 bărbați din Afganistan au fost descoperiți într-un camion cu numere de România care transporta frigidere pentru o societate comercială din Spania.

Cu toții intenționau să ajungă în țări din vestul Europei, iar unii dintre ei sunt solicitanți de azil în România.

Cetățenii străini sunt cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetățenii români pentru trafic de migranți.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru a stabili dacă există conexiuni între aceste cazuri.

Citește și: Peste 30 de infractori, majoritatea români, prinși în Spania că cereau avans pentru mașini second-hand, după care dispăreau

Foto: Inquam Photos / Ciprian Petcut