Mai multe perchezitii au avut loc de dimineata, la Cluj, pentru fapte de coruptie

Procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Judeţean, de unde au ridicat mai multe documente oficiale. Descinderi ale procurorilor au avut loc şi la locuinţa preşedintelui instituţiei, Horea Uioreanu.

Procurorii DNA, asistaţi de ofiţerii SRI, fac percheziţii la mai multe adrese din judeţul Cluj, printre care şi la Consiliul judeţean într-un dosar privind presupuse fapte de corupţie.

Printre persoanele vizate este şi preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. Potrivit unor surse judiciare în această cauză sunt vizate fapte de dare şi luare de mită, mai exact se verifică acordarea unor contracte cu statul anumitor firme.

Potrivit unui comunicat emis de DNA, procurorii din cadrul acestei institutii efectuează cercetari într-o cauză penală ce vizeaza suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcţie de conducere de la nivelul autorităţilor locale. Au fost efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate în municipiul Cluj Napoca, la sediile unor societăţi comerciale, istituţii publice şi la domiciliile unor persoane, se mai precizeaza in comunicat.

Până la această ora, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj nu a putut fi contactat, iar accesul presei în sediul consiliului a fost interzis.

In schimb vicepreşedintele Consiliului Judetean Cluj, Ioan Oleleu, a confirmat descinderile procurorilor DNA la sediul instituţiei. Oleleu a precizat că ştie că trei birouri au fost sigilate şi că deocamdată preşedintele Horea Uioreanu nu a venit înca la birou.