Confidenţialitate

Mai multe oraşe mari din România intră sau se pregătesc de carantină

Carantina se aplică de la prânz în Slobozia, iar de miercuri a intrat în vigoare şi în Baia Mare.

În Sibiu între timp, unde rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a trecut de 11 la mia de locuitori, autorităţile încă nu au luat o decizie, deşi specialiştii în sănătate recomandă carantinarea oraşului.

Oraşul Slobozia din Ialomiţa intră în carantină la o rată de răspânire a coronavirusului de aproximativ 7,5 cazuri la o mie de locuitori. Primăria a transmis că situaţia e gravă şi trebuie limitate drastic activităţile care presupun contactul cu alţi oameni.

În Baia Mare, carantina a intrat în vigoare de miercuri după-amiază. Acolo rata de infectare este de 6,5. Chiar dacă s-au însăprit restricţiile, vor fi premise totuşi botezuri, cununii şi înmormântări cu cel mult 16 persoane.

Vineri se va reuni din nou Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă la Sibiu, iar la şedinţă va participa şi secretarul de stat Raed Arafat.

A fost în discuţie şi carantinarea oraşului Bistriţa, unde nivelul e de 9 la mie, dar autorităţile au amânat măsura. Au spus că există câteva focare care sunt sub control.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu